OVUM DESIGN, meer dan alleen maar een behangetje

023 Heemstede / Economie
Het in Heemstede gevestigde interieurbedrijf OVUM-DESIGN is een bedrijf met een krachtig charisma op het gebied van interieur en vormgeving in de meest uitgebreide zin van het woord. Het bedrijf straalt allure, enthousiasme en professionaliteit uit en staat garant voor een sterke persoonlijke begeleiding bij de realisatie van de meest uiteenlopende en soms zelfs extravagante interieurprojecten die zij voor de zakelijke en particuliere markt zowel nationaal als internationaal ten uitvoer brengen.

“Niet zo maar even snel een nieuw behangetje aanbrengen ter verfraaiing van een interieur, maar het aanbrengen van nieuwe ideeën en die tot iets geweldigs realiseren dat volledig in overeenstemming is met de wensen van de klant”, staat hoog in het vaandel geschreven van de twee Heemsteedse initiatiefnemers en eigenaren van Ovum: Charlotte Kruthoffer en Merel van Kampen. “In tegenstelling tot vele interieurbedrijven beperken wij ons niet slechts tot het casco, maar wij gaan veel verder”, aldus de beide dames. De meeste interieurbedrijven richten zich, zoals de naam reeds aangeeft, namelijk op een deel van het interieur en adviseren hoe een nieuw interieur in een privé of zakelijke omgeving tot stand kan worden gebracht.

Waarom ‘Ovum’…

‘Ovum’ (Latijns voor ‘ei’) staat voor oorsprong van design, een nieuw idee of ontwerp. Charlotte en Merel begonnen met een passie voor design, liefde voor architectuur en interieur. Als interieurmakers staan de beide dames aan de basis van iets nieuws, gelijk ‘het ei van Columbus’.

Specifieke werkwijze

De kracht van Ovum is dat zij zeer geoutilleerd te werk gaat. Ovum staat open voor nieuwe plannen en bespreekt de haalbaarheid van bepaalde ideeën. “Als een cliënt ons inschakelt, maken we een concept gevolgd door een sfeerbepalend plan met de voorkeuren van de klant, brengen zelf ideeën aan, maken een totaalplan met technische tekeningen inclusief lampen, gordijnen, vloerbedekking, parket, doen suggesties voor kleurgebruik, lichtvorming, heldere lijn voering, meubilair en de plaatsing daarvan en schakelen bijvoorbeeld zelf een meubelmaker in. Wij werken nauw samen met leveranciers en zorgen ervoor dat alles conform afspraak wordt gerealiseerd, of het nu een nieuwe badkamer betreft, een renovatie, een aanpassing van een woonkamer of het inrichten van een complete fabriekshal. Niets is ons te veel. In opdracht creëren we interieurs waarin je je kunt onthaasten, kunt uitrusten en bijtanken of interieurs die juist een stimulerend effect hebben, die je verrassen en energie geven. Vanaf het begin tot het eind begeleiden wij het hele proces en zijn aldus volledig betrokken bij de daadwerkelijke uitvoering en totstandkoming van een project”, aldus Charlotte . De dames schromen ook niet om zelf fysiek werk te verrichten om alles in eigen hand te houden en er op toe te zien dat de wensen van de opdrachtgever nauwgezet worden uitgevoerd.

“Vooral als je met een kaal casco te maken hebt, is het bepaald niet eenvoudig om voor een opdrachtgever, aan de hand van een tekening, een sfeervol beeld te creëren van een eindproduct dat volledig beantwoordt aan alle wensen en ideeën en waarbij ook terdege rekening moet worden gehouden met alle bouwkundige facetten, regels etc”, aldus Charlotte. “Wij hebben er bewust voor gekozen een totaalpakket aan te bieden en stemmen dan ook alle activiteiten op elkaar af. Wij verzorgen alles wat voor bouwkundige veranderingen noodzakelijk is en laten ons niet weerhouden om problemen die we tijdens de uitvoering tegenkomen, optimaal op te lossen. Zo zijn renovaties vaak erg hectisch maar door onze ervaring zijn wij in staat de chaos, die vaak ontstaat bij bouwprojecten, weg te nemen. Wij staan dan ook garant voor absolute kwaliteit en realiseren een project waarbij de wensen van de opdrachtgever volledig tot zijn recht komen,” vult Merel aan.

Merel en Charlotte gaan altijd samen op pad. Merel is de creatieve geest van Ovum en Charlotte focust zich op alles wat met de organisatie rondom een project te maken heeft. “We voelen elkaar perfect aan en verstaan elkaar met een half woord. Dat komt natuurlijk ook door onze jarenlange ervaring,” aldus Charlotte. Merel was 12 jaar binnenhuisarchitect en Charlotte houdt zich al jaren bezig met alles wat met buitenmeubilair te maken heeft. “Omdat we zo veel met elkaar gemeen hebben was de keuze niet moeilijk om de koppen bij elkaar te steken, onze jarenlange ervaring te bundelen en samen Ovum op te richten”.

Succesvolle samenwerking

De bundeling van unieke krachten heeft Ovum beslist geen windeieren gelegd. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland geniet Ovum bekendheid. Zo waren Charlotte en Merel verantwoordelijk voor de samenstelling en oplevering van het gehele interieur van een woonhuis in Rusland, in Italië en op Ibizza. Ook verzorgden zij een uniek buitenterras voor een landhuis op Mallorca. De basis voor de interieurwerkzaamheden van deze projecten werd in Heemstede gemaakt en besproken met de opdrachtgevers. Om logistieke redenen vond elke uitvoering lokaal plaats en werkte Ovum nauw samen met lokale fabrikanten en aannemers. Elke locatie, nationaal of internationaal, heeft vaak afwijkende bouwnormen en regels maar ook daar wist Ovum vlekkeloos doorheen te breken.

Een grote opdracht verzorgde Ovum voor Duyvelaar Pompen in Alphen aan de Rijn, waar Charlotte en Merel naast het ontwerp van twee sfeervolle trainingsruimtes aan de basis stonden van een bijzonder stijlvol ingericht bedrijfsrestaurant voor 300 man, compleet met planten, meubilair, counter, lampen etc. Verder ontwierpen de dames een tweetal smaakvol ingerichte bars voor de evenementenlocatie De Dyck in Woubrugge. En zo zijn er vele projecten waarvoor Ovum met hun zeer specifieke werkwijze wordt ingeschakeld. Of het nu gaat om een complete renovatie van een woonhuis of herinrichting van een kantoor, dat maakt allemaal niet uit. Van elke ruimte wordt een speciale ervaring gemaakt. Alles wat Charlotte en Merel aanpakken, krijgt een bijzondere uitstraling. Bij Ovum is men van alle markten thuis.

Wilt u meer weten? Raadpleeg de site www.ovumdesign.nl Tel Charlotte: 06-2211.6252 Tel Merel: 06-2610.4557

Jos de JongFacebook Logo
Instagram Logo
Linkedin Logo